mercredi 11 mars 2015

Sinusspoeling

NEUS-, KEEL-EN OORZIEKTEN. Iedereen heeft wel eens last van sinusitis. Maar voor vijf procent van de volwassenen is het een chronisch probleem. Informatieblad sinusspoeling.


Toepassingsgebied: VE Kindergeneeskunde Aalst - Kindergeneeskunde. Bij uw kind wordt een ingreep . Een vrouw uit de Amerikaanse stad Seattle is overleden nadat ze besmet raakte met een amoebe die via haar neusholte in haar bloedbaan . Een kaakspoeling wordt gebruikt wanneer een kaakholteontsteking niet met neusdruppels of antibiotica over gaat. Onder verdoving wordt deze . Als gevolg van het trekken van tanden of kiezen uit de bovenkaak kan er een open verbinding ontstaan naar de neusbijholte. De dokter kan indien nodig ook een sinusspoeling uitvoeren, of een sinuspunctie. Die kan verlichting brengen.


Het spoelen van de bijholten ( sinusspoeling ) wordt meestal gedaan onder plaatselijke verdoving. Sinds een ruim jaar doe ik regelmatig (wekelijks) sinusspoelingen onder de douche. Zoek op sinus rinse of nasal . Wat is chronische sinusitis of rhinosinusitis?


Chronische sinusitis is een langdurige ontsteking of infectie van de neusbijholten, vandaar de naam neusbijholte . Een sinus of neusbijholte operatie wordt vaak een FESS genoemd (functionele endoscopische sinus sanering). Sinussen (ook neusbijholten genaamd) zijn met lucht gevulde holten in de schedel die via kleine afvoerkanaaltjes verbonden zijn met de neusholte. BAARN - Neusspoelingen zijn mogelijk verantwoordelijk voor het toenemende aantal chronische sinusinfecties. Dat stellen onderzoekers uit . Een sinusspoeling , ook wel nasale irrigatie genoem is een techniek waarbij een zoutoplossing door de neusgangen wordt gepasseerd om slijm en congestie.


Indien bij de sinusspoelingen het spoelvocht tweemaal achtereenvolgens helder is, kan sluiting van de perforatie volgens de eerder beschreven methode . Soms plaatsen we een draineerbuisje waarmee we lokaal een geschikt antibioticum . Indien nodig wordt er een sinuspunctie of een sinusspoeling uitgevoerd. See what people are saying and join the conversation. Neus-, keel- en oorziekten, nko, orl, Behandeling nko-aandoeningen, praktijk te Tongeren, Dr.


Jenny Goffart, informatie voor artsen, voorlichting patiënten over . Neus- en sinusspoelingen door de patiënt In de loop van de jaren is men in toenemende mate overtuigd geraakt van het belang van het meerdere malen per. Eén studie (Rantanen) werd uitgevoerd in een specialisti- sche setting: hier kregen patiënten naast antibiotica of place- bo ook een wekelijkse sinusspoeling. Is jy moeg gesukkel met jou sinusse? Die volgende boererate kan help om jou sinusse ordentlik te dreineer. Verschillende kannetjes en zouten verkrijgbaar.


Lees de uitgebreide instructie hier. Indien achtereenvolgens tweemaal bij de sinusspoelingen geen purulent materiaal meer wordt gezien in het spoel- vocht, kan sluiting van de perforatie volgens . Diegene die in het verleden een sinusspoelingen hebben laten uitvoeren hebben een verhoogd risico op kaakholteontstekingen na de behandeling. De medische term hiervoor is sinusitis.


Om de open verbinding (het antrum) te mogen sluiten moet de spoelvloeistof helder zijn tijdens de sinusspoeling.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.

Articles les plus consultés