vendredi 7 avril 2017

Vlamboog

A-merken en B-alternatieven voor de lasser. Een vlamboog wordt ook wel elektrische boog of lichtboog genoemd. Het is het verschijnsel dat ontstaat als tussen twee elektroden een elektrische lading wordt.


Vandeputte stelde voor u een nieuwe catalogus samen, specifiek gericht op het beschermen tegen de gevaren van een elektrische vlamboog. De vlamboog bedreigt niet alleen de veiligheid van personen maar veroorzaakt ook onder andere bedrijfsstilstand en schade aan apparatuur. Hoe voorkomt u vlamboog zo goed mogelijk? Men staat altijd dicht bij deze explosie, omdat het werk aan schakelkasten . SIVACON : beheersen van vlamboog Het bestand zijn tegen - en/of het beperken van - een vlamboog is niet beschreven in de typetests maar is. Deze norm is opgesteld voor kleding die bescherming biedt tegen de thermische gevolgen van een elektrische vlamboog.


De kleding valt in risico-klasse III, . Het meeste elektrische letsels en de meeste sterfgevallen zijn het gevolg van brandwonden door een vlamboog (arc flash). In de lessen elektriciteit komt regelmatig de term vlamboog aan bod. Leerlingen kunnen zich moeilijk een visueel beeld vormen bij het horen van dit begrip.


Bij werken aan elektrische installaties denken we meestal aan risico's van een elektrische schok. Sint-Katelijne-Waver personen gewond geraakt door een vlamboog. Deze nieuwe component van Eaton detecteert hoge-frequentiepatronen in stroomkringen die duiden op de aanwezigheid van een vlamboog.


Vlamboog gevaar wordt vaak onderschat.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.

Articles les plus consultés